torsdag 16 januari 2014

Choklad

Jag tänkte bara meddela en sak: 

Jag har gjort choklad... 
... hemmagjord choklad... 
... utan socker!

I RULE! 

Nougat-version och mörk choklad.

INGREDIENSER:
(Mängden är inte så noga. Det är en smaksak hur mycket man använder av vilken ingrediens.)

1 mogen banan
ca ½ - 1 dl kakaopulver (sockerfri)
Till nougat-varianten behövs också ca 3 matskedar jordnötssmör.


GÖR SÅ HÄR:

1. Mosa bananen.
2. Blanda ner lite i gången av kakaopulvret.
Då smeten blivit stabbig tycker jag att det är tillräckligt med kakao.
3. Ifall då gör nougat, blanda nu ner jordnötssmöret.
Efter detta är blandningen fortfarande stabbig.
 4. Trotta ner blandningen i former (t.ex. iskubsform).
5. Ställ i frysen i några timmar. 


Chokladpralinerna äts frusna och förvaras i frysen så att de inte smälter.

Jag glömde väl inte att nämna att det här är gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar