onsdag 11 juni 2014

Dadelkaka



Alltså... den fastande lite i formen... men den är nog god, fast den ser ut som något jag hämtat med spade från trädgårdslandet.

Dadelkakan är knaprig på ytan, men oj maj gadd vad det blev sött! Varning för sockerfylla! Därför drog jag ner på dadelmängden till nästa sats. I orginalreceptet skulle det också vara 1 dl socker! Människor, vad är det för fel på er och era förlamande smaksinnen?!

IGREDIENSER: 
1 kaka eller 8 muffins 
  • 1/3 - ½ paket dadlar (250 grams paket) beroende på hur sött man vill ha det
  • 3 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl havregryn
  • (1 mtk kakaopulver, ifall du vill ha en mörkare smet o smak av kakao) 

ENKELT:

  • Koka dadlarna i vattnet tills dadlarna är mjuka och mosa dem så gått du kan.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
  • Grädda i 175 graders ugn i ca 50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar