lördag 24 augusti 2013

Blåbärspaj


OMNOMNOM BLÅBÄRSPAJ!


INGREDIENSER:
2 - 4 portioner | 16 cm pajform

* 2 ägg
* 1 ½ mogen banan
*2 dl havregryn
* 1 tsk bakpulver
* 100 gr kvarg
* 2 dl blåbär
* lite rypsolja

GÖR SÅ HÄR: 


1. Vispa ett ägg till skum.
2. Mosa en banan.
3. Blanda ägget och bananmoset.
4. Blanda havregrynen och bakpulvret med banan- och ägg-moset. 
5. Ställ i kylskåpet en stund, för att smeten ska bli lite fastare.


6. Skumma ägg nr. 2. 
7. Mosa en halv banan.
8. Blanda ägget, bananmoset och kvargen.


9. Smörj pajformen.
10. Sprid ut smeten i pajformen och upp efter kanterna.

11. Sprid ut blåbären ovanpå bottnen i pajformen.
12. Häll på kvargblandningen.


13. Grädda i 200 graders ugn i 40 min. 


Pajen är godast då den äts kall! :)



Recept på äppelpaj finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar